Je blokkeert iemand op TikTok door naar het profiel van die persoon te gaan, rechtsboven op de deelpijl te tikken en Blokkeren te kiezen. Bevestig je keuze om de blokkering af te ronden. Je hoeft het account niet te volgen om het te kunnen blokkeren.
Hoe blokkeer je iemand op TikTok via het profiel?
Je kunt het profiel vinden via de zoekfunctie, je lijst met volgers, een reactie of een gesprek. Heb je het juiste account gevonden? Zo blokkeer je het:
- Open het profiel van de persoon die je wilt blokkeren.
- Tik rechtsboven op de pijl voor Delen.
- Kies Blokkeren in het menu.
- Tik nogmaals op Blokkeren om je keuze te bevestigen.
Controleer de profielfoto en gebruikersnaam voordat je bevestigt. Zo voorkom je dat je iemand met een vergelijkbare naam blokkeert. Zie je na het blokkeren de knop Deblokkeren op het profiel? Dan is de blokkering actief.
De plaats of naam van een knop kan verschillen per versie van de app. Zoek op het profiel in elk geval naar de deelpijl en vervolgens naar de optie om het account te blokkeren.
Een account blokkeren via reacties
Laat iemand vervelende reacties achter onder je video? Dan kun je die persoon ook vanuit de reacties blokkeren. Dit is vooral handig als je meerdere accounts tegelijk wilt blokkeren.
- Open de reacties onder je video.
- Houd een reactie ingedrukt of tik op het beheerpictogram bovenaan de reacties.
- Kies Meerdere reacties beheren en selecteer de reacties van de accounts die je wilt blokkeren.
- Tik op Meer en vervolgens op Accounts blokkeren.
- Bevestig je keuze.
Wil je maar één persoon blokkeren? Dan kun je ook vanuit de reactie het profiel openen en de deelpijl gebruiken.
Wat gebeurt er als je iemand blokkeert?
Na de blokkering kunnen jullie elkaars berichten en profiel niet meer op de gewone manier bekijken. Ook kunnen jullie elkaar geen nieuwe privéberichten sturen. Als jullie elkaar volgden, wordt die volgverbinding verbroken.
TikTok stuurt geen melding dat je iemand hebt geblokkeerd. De ander kan het wel merken als je profiel niet meer te vinden is of een bericht sturen niet lukt. Eerdere privéberichten kunnen nog in de inbox staan.
Een blokkering geldt voor het gekozen account. Iemand met een ander account kan je mogelijk nog vinden. Bij een openbaar profiel kan iemand je openbare inhoud ook buiten het geblokkeerde account bekijken. Je kunt daarnaast nog wel inhoud van elkaar tegenkomen in bijvoorbeeld een groepsgesprek of een live-uitzending met meerdere makers.
Geblokkeerde accounts bekijken en deblokkeren
Wil je zien wie je hebt geblokkeerd of een blokkering terugdraaien? Dat kan via je instellingen:
- Ga naar je eigen profiel en tik rechtsboven op de drie streepjes.
- Kies Instellingen en privacy en daarna Privacy.
- Open Geblokkeerde accounts.
- Tik naast de juiste persoon op Deblokkeren als je de blokkering wilt opheffen.
Na het deblokkeren volg je elkaar niet automatisch opnieuw. Wil je de video’s van die persoon weer volgen, dan moet je zelf opnieuw op de volgknop tikken.

Geef een reactie